Op dit blog schrijf ik over planten, tuinontwerpen, tuinen die ik mooi vind en over mijn eigen kleine rijtjeshuis tuin. Omdat ik vaker over mijn tuin ga schrijven, is het misschien wel handig als ik er op deze pagina wat meer over vertel.

Voortgang tuin
2%

Een stukje geschiedenis

In 2020 ben ik in dit huis komen wonen. Het is mijn eerste huis met een tuin, hiervoor woonde ik in appartementen. Als kind woonde ik wel in een huis met een tuin, maar dit is mijn eerste echte tuin als volwassene. Een aantal jaar geleden bleek de grond hier in de buurt verontreinigd en zijn alle voor- en achtertuinen afgegraven. Helaas zijn veel tuinen toen geheel verhard terug gekomen, waaronder ook mijn tuin.

De droom

Mijn droomtuin is een soort van groene oase. Een rustige plek om in te vertoeven, maar wel een die er ook mooi uitziet wanneer ik naar buiten kijk. In Nederland kunnen we het grootste gedeelte van het jaar nu eenmaal niet in de tuin zitten. Ik hou van allerlei verschillende soorten tuinen, maar mijn tuintje is maar klein. Daarom wil ik het liefst dat de tuin rustig en groen is, een echt paradijsje!

Oppervlakte en beschrijving

Oke, first things first, waar praten we eigenlijk over? Mijn tuin is gelegen op het noorden. Daarom is het maar goed dat ik van schaduwplanten hou, want schaduw is er in mijn tuin genoeg! In de eerste 2 à 3 meter achter het huis schijnt alleen in de zomermaanden ‘s avonds de zon. De rest van de tuin is halfschaduw tot zonnig. In de wintermaanden komt er vrijwel geen zon in de tuin. Op de erfgrens (ik woon in een tussenwoning) staat aan weerszijden een houten schutting. En aan het einde van het tuintje staat een niet al te mooi schuurtje dat ik deel met de buren. Ik zal hier nog een keer een plattegrond toevoegen, dat is wat duidelijker.

Grondsoort en locatie

De tuin bevindt zich in het zuiden van Nederland. Naast dat de tuin een aantal jaren geleden dus is afgegraven en gevuld met zand, is de grond hier van nature al zanderig met hier en daar bos en heide.

Ontdek de mooiste tuinen